Edgy Boho
You Are Reading

Så får du dina tulpaner att hålla längre

0
Homefulness

Så får du dina tulpaner att hålla längre

Så får du dina tulpaner att hålla längre

Pigga upp ditt hem med årets första stora vårtecken, tulpaner. En härligt färgglad tulpanbukett sprider ju så mycket glädje, men hur tråkigt är det inte när de börjar sloka redan innan de börjat blomma ordentligt? Här är några enkla knep som hjälper dig att få dina tulpaner att hålla längre.

1. Gör en ny snittyta

Börja med att skära en ny snittyta på tulpanerna så att de lättare ska kunna ta upp vatten. Skär av cirka 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Använd inte sax eftersom den trycker ihop och mosar rören som tulpanerna tar upp vätskan genom. Gör snitten i en vinkel så att stjälkarna blir spetsig.

2. Behåll pappret på

Ställ dem i en vas men låt plasten eller pappret vara kvar runt dem i minst en timme, det hjälper dem att bli rakare och spänstigare.

3. Ställ dem i kallt vatten

Tulpaner gillar att stå kallt så fyll vasen med kallt vatten. Om du vill kan du även lägga en isbit eller lite snö i vasen som får dem att piggna till lite extra mycket.

4. Undvik direkt solljus

Nu kan du ställa tulpanerna där du vill ha dem, men undvik direkt solljus och nära varma element. Om du har möjlighet kan du gärna ställa tulpanerna på en svalare plats över natten.

5. Håll frukterna på avstånd

Frukter utsöndrar etylengas som kan påskynda tulpaners åldrande så håll frukterna på avstånd.

6. Fräscha upp snittytan

Efter någon dag är det dags att ge dina tulpaner en ny snittyta och nytt kallt vatten igen.

Foto: Unsplash/Yulia Khlebnikova