Edgy Boho
You Are Reading

Så blir du snabbt på bättre humör

0
Feel good

Så blir du snabbt på bättre humör

Snabbt på bättre humör

Har du en dag när ingenting egentligen är fel, men du känner dig bara lite… blää. Då finns här 10 tips på saker som kan få dig snabbt på bättre humör.

När du känner dig låg, irriterad och seg är det ett tecken på att din energi vibrerar på en låg frekvens. Det du då behöver göra är att höja frekvensen. Tänk dig att en låg frekvens = ledsen och trött, och en hög frekvens = glad och energisk. Här får du 10 tips på hur du snabbt kan skifta frekvensen och gå från dåligt, till bra humör.

Lyssna på musik

Finns det något som kan ändra ens humör så snabbt som musik? Välj glada låtar som du får energi av och gör det lite svårt att sitta still. Mina favoriter är 80-tals låtar, vem kan vara på dåligt humör när man hör ”Walking on sunshine” liksom?

Dansa

När du ändå har på musik kan du passa på att dansa till den. Här är hemligheten att inte alls tänka på hur det ser ut. Att fuldansa och göra löjliga och roliga rörelser kan ha ännu snabbare effekt eftersom det ger dig en känsla av frihet. Dessutom piggnar du till väldigt snabbt när du rör på dig.

Smile!

Le även om du inte alls känner för det. Om du går runt och ler kommer du att lura din hjärna att du mår bättre än du gör eftersom du då frigör endorfiner, även kallat lyckohormoner.

Ta en promenad

På tal om endorfiner är ett bra tips att gå ut på en promenad. Kroppen frigör endorfiner även när du rör på dig, så du fyller kroppen med både energi och frisk luft. Det ger dig också en chans att få fundera helt ostört. Gå gärna någonstans där du har mycket natur runt omkring dig, och låt hörlurarna stanna hemma och lyssna på naturen i stället. Och mobilen, den får ligga kvar orörd i fickan.

Ta hand om dig själv

Det är svårt att vara på bra humör om man känner sig ofräsch. Ta en extra lång och varm dusch och smörj in dig med din mest väldoftande bodylotion. Eller piffa till dig med ditt favoritläppstift eller -nagellack.

Var tacksam

Du har säkert märkt att det är mycket snack om att skriva ner det man är tacksam över. Det är för att det verkligen fungerar. Vi är så vana vid att fokusera på det vi inte har, det vi vill ha, att vi glömmer bort det vi har här och nu. Sätt dig bekvämt och ta några djupa andetag för att grunda dig. Om du känner för det, lägg en eller båda händerna på hjärtat, och försök att verkligen känna hur du fylls av kärlek när du tänker på det du är tacksam över. Skriv ner det. Om du har svårt att känna känslan av tacksamhet, är ett bra knep att skriva ner varför du är tacksam för just den saken eller personen. Det hjälper dig att koppla ihop det du tänker på med den rätta känslan.

Meditera

En annan sak som du säkert hört mycket om är meditation. När du mediterar kan du få stopp på de negativa känslorna och tankarna som snurrar runt i huvudet. Det gör dig mer grundad och lugn. Sätt dig bekvämt någonstans där du får vara ostörd. Andas långsamt in genom näsan, ända ner till magen så att det blåser upp som en ballong. Andas sen långsamt ut genom munnen. Fokusera på dina andetag och luften som åker ner i magen och ut igen. När tankar dyker upp (för det kommer de att göra), släpp tankarna och rikta tillbaka ditt fokus på andetagen. Gör det här så länge du känner att du behöver, ibland räcker det med bara några minuter.

Ät ett mellanmål

Det låter så klyschigt, men kan det vara så att du har lågt blodsocker? Testa att äta ett mellanmål och se om det känns bättre.

Gråt ut

Ibland behöver känslorna få komma ut. Det är inget fel med att gråta, tvärtom är det riktigt hälsosamt att gråta nu som då. Efter att du fått ut dina känslor kommer det att kännas mycket bättre. Gå sen och tvätta ansiktet med kallt vatten och berätta för din spegelbild hur bra du faktiskt är.

Prata ut eller skriv av dig

Om det är något du grubblar eller oroar dig över kan det vara bra att ta hjälp av en kompis. Ring, eller ännu bättre, ta en promenad med en kompis och prata ut om det som skaver. Om du inte känner att du vill dela med dig av dina tankar och känslor kan du välja att skriva ner dem i stället. När du får ur dig dina känslor känns de ofta inte så stora och svåra längre. Och det är lättare att hitta en lösning på problemet om du ser det framför dig på ett papper eller får hjälp av någon annan.

Foto: Unsplash/Anastasia Nelen