Edgy Boho
You Are Reading

Öka självförtroendet med en power-pose

0
Egoboost

Öka självförtroendet med en power-pose

Öka självförtroendet med en power-pose

Vill du ha en snabb egoboost och öka självförtroendet på bara två minuter? Då kan en power-pose vara lösningen.

En power-pose är när du tar mycket plats genom att till exempel sträcka på dig och stå med händerna i midjan (tänk Wonder Woman). Det gör att du både ser och känner dig självsäkrare. Amy Cuddy, professor i socialpsykologi vid Harvard University, har forskat i saken och kommit fram till att du bara behöver stå i en power-pose i två minuter för att det ska ha effekt.

Så här funkar det. Nästa gång du ska göra något utanför din comfort zone, som till exempel prata inför en grupp, kan du testa att först ställa dig i en power-pose i två minuter. Gå in på toaletten och ställ dig med benen i axelbredd, rak i ryggen, upp med hakan och händerna på midjan. Du kan testa olika poser hemma först för att hitta vilken som funkar bäst för just dig. Om du ser dig själv i spegeln när du gör det är det ännu lättare att intala din hjärna att du känner dig exakt så självsäker som du ser ut. Det handlar helt enkelt om att fake it till you feel it.

Greys superhero-pose
Om du gillar Grey’s Anatomy kanske du minns ett avsnitt där Amelia Shepherd lär Stephanie Edwards om effekten av att inta en power-pose precis innan de går in för att genomföra en operation.
Foto: Unsplash/Disruptivo