Edgy Boho
You Are Reading

Få mer tid till att leva ditt drömliv

0
Livsdesign

Få mer tid till att leva ditt drömliv

Få mer tid till att leva ditt drömliv

Har ännu en dag rusat förbi utan att du hunnit göra något av det du egentligen ville göra? Känns det som att du gör saker hela tiden men ändå får du ingen tid över? De här tre knepen hjälper dig att få mer tid, så att du äntligen kan leva det liv du innerst inne drömmer om.

Skriv ner hur du vill leva

Det första du behöver göra är att ta reda på hur du vill leva. Vad tycker du om att göra, när är du som lyckligast och vad är dina prioriteringar? Försök att skriva en så detaljerad lista som möjligt. När du skriver ner dina prioriteringar hjälper det dig att hålla fokus på vad som verkligen är viktigt för just dig. Vi lever våra liv i ett väldigt högt tempo och blir lätt distraherade av bland annat sociala medier och glömmer lätt bort att prioritera det som är viktigt för oss.

Ta reda på vad du gör av med din tid nu

Vad gör du med din tid nu? Skriv ner hur mycket tid du lägger på olika saker varje dag. Var så noggrann som möjligt och skriv ner varje minut du gör det. Även om det bara är att kolla sociala medier lite snabbt nu som då. Du kommer troligtvis bli förvånad över hur mycket tid du lägger ner på små saker som stjäl en massa tid utan att du uträttar något. Vad kan du ta bort och ersätta med saker du faktiskt vill göra istället? Om du tycker om att vara ute i naturen kanske du kan hoppa över den där serien som du ändå inte gillar så mycket och ta en promenad istället? Tänk på att planera in vila också. Du kan inte ösa på i hundratjugo hela dagarna.

Gör ett schema och boka in roliga saker

Nu när du vet vad du gör av med din tid är det dags att ta kommando över den. Skriva ett detaljerat schema med tider för när du ska göra både det du måste och det du vill göra. Du kan (tyvärr) inte börja strunta i alla tråkiga måsten. Men om du skriver in dem i schemat och sen verkligen fokuserar på att bara gör det under den tiden får du det snabbare gjort. En stor tidstjuv som jag hade var att jag brukade gå och handla mat varje dag efter jobbet, så tidskrävande och onödigt. Försök istället att bunta ihop dina måsten. Du måste inte handla och diska varje dag. Avsätt istället en dag till när du storhandlar och en när du tar hand om disken. Följ schemat i några dagar och gå tillbaka och ändra i schemat tills det funkar för dig.

Foto: Unsplash/Nikita Kachanovsky