Edgy Boho
You Are Reading

Få en skönare morgon

0
Feel good

Få en skönare morgon

Få en skönare morgon

Är din morgon ett enda stort kaos? Är du helt sönderstressad före du ens har gått ut genom dörren? Ingen bra start på dagen, va? Här är några tips som kan hjälpa dig att få en skönare morgon (och låter dig sova några minuter längre).

1. Se över din morgonrutin

Bra planering är det bästa sättet att vinna tid på. Skriv ner allt du gör och hur länge det tar en morgon. Syftet är att du ska få bort all dötid och göra saker mer effektivt. Gå sen igenom listan och kolla om det är något du kan ta bort eller göra snabbare. Finns det något du kan göra redan kvällen innan? Försök att förbereda så mycket som möjligt istället för att göra det på morgonen.

2. Planera din outfit

Är du en av dem som har klädångest varje morgon? Provar du outfit efter outfit och det slutar med att du stressat springer iväg med något du inte känner dig bekväm i? Been there, done that! Börja planera och lägga fram morgondagens outfit redan kvällen innan. Du vinner sjukt mycket tid på det och kommer alltid att ha en outfit du känner dig bekväm i.

3. Fixa håret på kvällen

Ska du locka eller platta ditt hår? Gör det redan kvällen innan. Det kanske förstörs lite under natten men då behöver du bara bättra på det på morgonen istället för att göra det helt från grunden. Det kan du vinna många minuter på.

4. Kör på en naturligare look

Gillar du att sminka dig varje dag? Fundera över din sminkrutin och om det är något du kan hoppa över eller göra på vägen till jobbet. Kanske du inte behöver ha fullt så mycket smink på dig varje dag? Du vinner tid och din hy kommer att tacka dig.

5. Förbered din frukost

Vi vet ju alla hur viktigt det är med frukost, så hoppa inte över den bara för att vinna tid. Igen handlar det om att förbereda för att vinna tid. Gör så mycket som möjligt klart kvällen innan och ställ in i kylskåpet över natten. Då behöver du bara ta fram det och äta istället för att göra hela frukosten på morgonen. Jag brukar bara få i mig en matig smoothie på morgonen, så jag skär upp alla ingredienser på kvällen och låter dem stå kylskåpet över natten. Då behöver jag bara köra dem i blendern på morgonen så är jag klar. Passa på att sätta dig ner och ät i lugn och ro för att få en lugn stund innan du tar tag i dagen.

6. Låt bli mobilen

Jag vet att det här är svårt, men försök att låta bli att ligga och scrolla på mobilen det första du gör. Det händer så lätt att du ligger kvar och ska bara kolla en sak till, och en sak till, och en sak till, och booom så är du försenad före du ens har klivit upp ur sängen.

7. Skippa att snooza

Visst är det skönt att snooza. Men om du sätter väckarklockan på den tiden du måste gå upp och går upp direkt, får du sova de minuterna du annars bara hade snoozat bort. För att inte lockas av att trycka på snoozeknappen är det bäst om du köper en riktig väckarklocka, istället för att använda mobilen.

8. Fuldansa för att vakna

Tryck igång musik direkt du vaknar. Det ska vara låtar som gör dig glad, full av energi och lockar till dans. Tvinga dig själv att dansa även om du är super duper megatrött. När du dansar väcker du kroppen och den fylls med bra energi. Jag tyckte det här lät helt knäppt när jag hörde det, men jag testade och det funkar verkligen. Istället för att gå runt sur och bitter på morgonen blir jag glad och energisk. Och lyssnar du på en riktig pepplåt kommer du i rätt stämning för att ta dig an allt dagen har att bjuda på.

Foto: Unsplash/Toa Heftiba